Сдружение „Благотворни приятели“ възстанови изгорялата къща на сем. Иванови във Враца за Коледа!

Сряда, 23 Декември 2020г

Коледа дойде за варачанско семейство, което изгуби своят дом след пожар. Сдружението „Благотворни приятели“ успя да възстанови изгорялата къща във Враца на сем. Райничка и Ангел Иванови.
На 22 юни късо съединение в електрическата инсталация предизвиква пожар, който изпепели дома на възрастното семейство на ул. „Цветана Табакова“. Фамилията живее скромно и няма възможност да ремонтира своя дом. По тази причина сдружение „Благотворни приятели“, което е създадено от достойни мъже от Враца, Монтана, Мездра, Бяла Слатина и Оряхово, взе решение да помогне на пострадалите.


Така броени дни преди най-светлия празник сем. Иванови вече имат основно ремонтиран дом, в който да живеят. Къщата е с нови покрив и електрическа инсталация, обновени баня, тоалетна и стаи. Сменени бяха и дограмата на къщата и входна врата.

От сдружението изказват своите благодарности към собственика на „Инекс трейд“ Илиан Цветков, който реагира незабавно и за своя сметка обнови санитарните помещения. На призива за помощ откликна и собственикът на „Ти Ди Ем пласт“ Тодор Гангалов, благодарение на който къщата има нова дограма.В благотворителната акция се включи и общинското БКС под ръководството на управителя Борислав Димитров, което имаше грижата да извози тоновете отпадъци, останали след разчистването на останките от пожара и след ремонта. Семейството беше подкрепено и от кмета на Враца Калин Каменов, който преведе 3 000 лв. за справяне с щетите от бедствието.
Пожарът и последвалото бързо възстановяване на съсипаната къща показаха, че гражданското общество във Враца е живо и когато е обединено, резултатът е повод за гордост. Коледа е!


на снимката: Отляво надясно: Председателят на "Благотворни приятели" Борил Коцев, членът на сдружението Мартин Харизанов, синът на собствениците Кирил и управителят на агенция BulNews Даниел Бузов са доволни от свършената работа 

Препоръчваме ви

Още актулани новини