Усложнена e зимнатa обстановка във Враца и населените места

Понеделник, 11 Януари 2021г


 През изминалото денонощие пътната мрежа в града е обработена против заледяване с над 30 тона техническа сол и разтвор на магнезиев хлорид. Поради ниските температури и валежите - дейностите продължават и към момента. 


Екипи на ОП „БКС“ са ангажирани с премахването на счупени клони и паднали дървета в града. Заради обледяване на контактната мрежа, временно линиите на градския транспорт се обслужват само от автобуси. В 9 населени места на Враца валежите са предизвикатели повреди по електропреносната мрежа. Експлоатационното дружество ЧЕЗ е уведомено и се работи по отстраняването на авариите.


Затруднено е придвижването на превозни средства в района на пътя до село Чирен. Екипи на БКС и Пожарна безопасност са на място и разчистват участъка. По 16-километровото трасе на пътя до Леденика има множество паднали клони от дървета, като екипи на пожарната започнаха премахването им. 


Подадени са сигнали за наводнени приземни етажи в къщи в село Паволче, като вече се работи по отводняването им от екипите на пожарната. 


Община Враца апелира гражданите да се движат с повишено внимание, поради опасност от  падащи клони и надземни кабели, а при възможност - да си останат вкъщи. 


Сигнали могат да бъдат подавани на тел.:0885 11 88 57


 

Препоръчваме ви

Още актулани новини